MINC LINK symposium: niet tuberculeuze mycobacteriën

07 maart 2024
Donderdagavond 7 maart organiseren MINC (Maastricht Infection Center) en LINK (IP & AMR
Zorgnetwerk Limburg) inmiddels het 5e gezamenlijke symposium. Deze keer staat het thema niet-tuberculeuze mycobacteriën: de typisch atypische infectie centraal.

Niet-tuberculeuze mycobacteriële (NTM) infecties is de verzamelnaam voor alle infecties
veroorzaakt door mycobacteriën die geen tuberculose zijn. Deze infecties kunnen zich op verschillende plekken in het lichaam manifesteren. Tijdens het symposium komen dan ook verschillende specialisten aan het woord, die ingaan op verschillende soorten NTM infecties, diagnostiek en behandelopties.

De casussen die besproken zullen worden zijn herkenbaar voor medisch specialisten maar ook voor huisartsen en specialisten oudergeneeskunde. Bij NTM infecties gaat het meestal over een immuungecomprimeerde patiënt, die een aanhoudende infectie vertoont, zonder verbetering door behandeling van antibiotica en steroïden. Zeker in de eerste lijn worden NTM infecties helaas vaak gemist.

Lees hier meer over het symposium.

De avond is bij te wonen inclusief een mediterraan buffet. Kom zeker op tijd, want eten mag niet mee genomen worden in de zaal. Tevens is er ook de mogelijkheid om hybride aan te sluiten. Het programma begint online om 18.45. 

Direct aanmelden.

Sluit de enquête