5e hybride MINC-LINK symposium was een succes

Niet-tuberculeuze mycobacteriën zijn veelal het ondergesneeuwde kindje van de infecties. Om hier meer aandacht aan te geven stond deze typisch atypische infectie centraal tijdens het 5e MINC-LINK symposium op donderdag 7 maart. 

Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Rutten hebben de sprekers; Michiel de Vries, Eva van Oorschot, Else Bijker en Jakko van Ingen stuk voor stuk interessante presentaties gegeven over steeds andere facetten van de niet-tuberculeuze mycobacteriële infecties. In totaal waren er 130 deelnemers, waaronder AIOS, artsen, deskundige infectiepreventie en verpleegkundigen vanuit alle hoeken van Nederland en België.

Voor wie er helaas niet bij kon zijn komt er binnenkort een terugkijklink beschikbaar op de website; https://minc-linksymposium.nl/

Daarnaast is er alweer een ander mooi evenement in de pijplijn. Op vrijdag 21 juni organiseert MINC het Maastricht Infectieziekte symposium. Het programma is nu te vinden op onze website. Noteer 21 juni dus ook alvast in uw agenda en hopelijk tot dan.

De MINC-LINK symposia, zijn een samenwerking tussen het Maastricht Infection Center en het IP en AMR Zorgnetwerk Limburg (voorheen LINK). Het IP en AMR zorgnetwerk Limburg heeft vanuit het VWS de opdracht gekregen om regionaal het probleem van antibioticaresistentie aan te pakken. Een van de pijlers hierin is onderwijs en kennisoverdracht. In dat kader, is al meerdere keren een samenwerking opgezocht met het Maastricht Infection Center om zo voor artsen, specialisten, analisten en deskundigen interessante symposia te organiseren over onderwerpen die spelen bij deze doelgroepen. Gisteravond was daar een mooi voorbeeld van.

Sluit de enquête