Afdeling brede Onderwijssymposium Beeldvorming

Na bijna een jaar van uitgebreide voorbereidingen organiseerden Julie Hesseling en Rob Holtackers afgelopen vrijdag het eerste afdeling brede Onderwijssymposium van Beeldvorming. Samen met meer dan 150 deelnemers gingen zij dieper in op het brede scala van beeldvormende modaliteiten binnen de afdeling Beeldvorming, waaronder:

  • Conventionele röntgen
  • Magnetische resonantiebeeldvorming (MRI)
  • Computertomografie (CT)
  • Mammografie
  • Angiografie & interventie
  • Nucleaire geneeskunde
Symposium

 

Symposiumopzet

Alle presentaties werden verzorgd door een duo van een MBB'er (laborant) en een radioloog/fysicus. Zij bevorderde samen de onderlinge interactie en deelden hun deskundige visie. De onderwerpen varieerden van de nieuwste trends en doorbraken, het verkennen van nieuwe toepassingen, het verbeteren van de beeldkwaliteit en de diagnostische nauwkeurigheid, het verminderen van stralingsblootstelling, het integreren van gepersonaliseerde geneeskunde en de veranderende rol van behandeling binnen onze afdeling.

symp

 

 

 

 

 

 

 

 

Netwerken en samenwerken

Bovenal bood dit symposium een platform voor clinici, technici, fysici, onderzoekers en studenten om met elkaar in contact te komen, samen te werken en ideeën uit te wisselen. De synergie die tijdens dit symposium werd gecreëerd, is een bewijs van de gedeelde toewijding om het vakgebied vooruit te helpen.

Hartelijk dank aan alle sprekers voor het delen van hun expertise en aan alle deelnemers voor hun bijdrage aan het succes van ons eerste Educatieve Symposium. 

Sluit de enquête