Gouverneur Emile Roemer spreekt waardering uit tijdens werkbezoek

Op dinsdag 11 januari bracht Emile Roemer, de nieuwe Gouverneur van de provincie Limburg, een bezoek aan het Maastricht UMC+. Hij stak vooral een hart onder de riem van alle medewerkers en sprak zijn diepste waardering uit: “Je kunt alleen maar ontzettend dankbaar zijn voor alle inzet die jullie, onder grote druk van de coronacrisis, iedere dag opnieuw leveren. Chapeau!”.

De nieuwe Gouverneur kreeg van collega’s van het laboratorium, verpleegafdeling, IC en Integraal Capaciteitsmanagement een kijkje achter de schermen onder begeleiding van bestuursvoorzitter Helen Mertens. Door verschillende afdelingen te bezoeken kreeg Roemer een indruk van de diversiteit en de impact van de corona-pandemie op de dagelijkse werkzaamheden in het Maastricht UMC+.

Rol in de regio
Zo speelt de afdeling Medische Microbiologie al vanaf het begin van de pandemie een belangrijke rol in het testbeleid van de gehele provincie. Enerzijds door uitgevoerde testen van de GGD te analyseren op de aanwezigheid van het virus, maar anderzijds ook door onderzoek te doen naar nieuwe virusvarianten. Iets waar weinig andere laboratoria in de Nederland de faciliteiten voor hebben. Maar ook de zogenoemde ‘verkeerstoren’ van het Integraal Capaciteitsmanagement (ICM) maakte indruk op de Gouverneur. Op de schermen van ICM kan realtime worden bekeken hoeveel bedden er nog beschikbaar zijn in het ziekenhuis of wat de verwachten prognose is. Zo kan, ook regionaal, worden geanticipeerd op toekomstige situaties om zoveel mogelijk patiënten optimaal te kunnen helpen.

Bezoek Gouverneur Emile Roemer

Vertrouwen
Om ook te ervaren hoe het er op de werkvloer zelf aan toe gaat, werd Roemer rondgeleid op een van de corona verpleegafdelingen. Om zijn waardering voor al het harde werk te benadrukken overhandigde hij daar ook een kleine attentie aan de aanwezige verpleegkundigen. “Het is misschien een klein gebaar, maar het staat symbool voor de grote dankbaarheid die ik jullie namens alle Limburgers wil tonen. Als ik zie hoe jullie onder grote druk toch de rust weten te behouden, geeft dat heel veel vertrouwen in de gezondheidszorg van onze provincie. Iedere dag word je continu geconfronteerd met het coronavirus, zowel op het werk als privé. Ik heb er dan ook echt grote waardering voor hoe jullie samen met inzet en doorzettingsvermogen de zorg leveren die nodig is.”

Bezoek Gouverneur Roemer

  

Bezoek Gouverneur Roemer
Sluit de enquête