Terugblik nascholing 27 februari

Per 6 maart verandert er iets in een bloedafname buis en in urine onderzoek. Om deze reden organiseerden wij op dinsdag 27 februari een nascholing. Meer dan 65 doktersassistenten en praktijkmanagers kwamen samen in het Maastricht UMC+.

Medische Microbiologie Infectieziekten en Infectiepreventie

Urine onderzoek

Nadat de aanwezigen voorzien waren van soep, een broodje en wat drinken trapte Medische Microbiologie, infectieziekten en infectiepreventie (MMI) de avond af. Nancy London, hoofdanaliste op het lab, vertelde meer over de nieuwe buis in het urine onderzoek; de boorzuur buis. Dit is een buis met een groene dop en wordt vanaf 6 maart gebruikt voor bacteriologische urinekweek. Ook gaf zij een opfrisser over malariadiagnostiek, de juiste afnamematerialen bij SOA diagnostiek en de eSwab. 

Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL)

Mingels

Nadat Nancy de vragen van de deelnemers rondom MMI had beantwoord, werd de microfoon doorgeven aan Alma Mingels, klinisch fysicus chemicus op het CDL. Zij liet de aanwezigen de nieuwe barricor buis zien. Per 6 maart vervangt de barricorbuis gedeeltelijk de gele stolbuis. Verder vertelde Alma meer over de soorten bloedafname buizen, de digitale werkwijze en de chauffeurs. 

Rondleiding op het lab

Na deze informatie kregen de aanwezigen een hand-out mee met daarin nogmaals alle informatie. Vervolgens kregen zij een rondleiding over de twee laboratoria waarin ze de testen te zien kregen.  

rondleiding
CDL

Meer informatie

Heb jij deze avond gemist, maar werk je wel met deze materialen? Lees dan de nieuwsbrief hieronder door. Heb je overige vragen? Neem dan contact op met de huisartsen service desk via 043 387 44 80. 

Sluit de enquête