loo

Dr. Inge van Loo

Arts-Microbioloog

Korte beschrijving

Inge van Loo is werkzaam als all-round arts-microbioloog in het Maastricht UMC+. Voor haar klinische werkzaamheden heeft zij als aandachtsgebied virologie en infectieserologie en moleculaire diagnostiek. Daarnaast heeft openbare gezondheidszorg haar interesse.
Tevens is zij opleider voor de medische vervolgopleiding Medische Microbiologie.
Verder draagt zij haar steentje bij aan het onderwijs aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences waar zij o.a. onderwijs coördineert en zelf geeft.
Zij doet onderzoek op het gebied van optimalisatie van diagnostische processen. Het onderzoek vindt plaats binnen de onderzoeksschool van CAPHRI. Projecten waaraan zij werkt zijn o.a. gericht op preventie van HIV (Limburg4zero) in samenwerking met GGD Zuid Limburg, COVID (Cola-IC) en antimicrobiële resistentie (DARTBAC).

Aandachtsgebieden

Virologie/infectieserologie en moleculaire diagnostiek en opleider

BIG-register

49047483301

Contact

E: Ihm.van.loo@mumc.nl
T: 043 387 66 44

Over

Inge van Loo studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht van 1990-1997. Aansluitend verrichte zij haar promotieonderzoek bij het RIVM en promoveerde zij in 2001 aan de Universiteit van Utrecht met het proefschrift getiteld “Vaccine driven evolution of Bordetella pertussis” bij Prof. Dr. Verhoef en destijds Dr. F. Mooi. Vervolgens doorliep zij de opleiding tot arts-microbioloog bij het St. Elizabeth ziekenhuis Tilburg en Amphia ziekenhuis Breda. Na haar opleiding vervolgde zij haar loopbaan in Maastricht waar zij sinds 2008 als arts-microbioloog werkzaam is.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Deelname:
  • Nederlandse Vereninging voor Medische Microbiologie
  • Concilium Medico Microbiologicum
  • European Society for Clinical Virology
  • Werkgroep Moleculaire Diagnostiek van Infectieziekten
  • Nederlandse Werkgroep Klinische Virologie
Projecten:
Nevenfuncties:
  • Penningmeester Concilium Medico Microbiologicum
  • Bestuurslid Werkgroep Moleculaire Diagnostiek van Infectieziekten
  • Bestuurslid Maastricht Infection Center (MINC) 
Sluit de enquête