Beeldvorming

De afdeling Beeldvorming bestaat uit Nucleaire Geneeskunde en Radiologie en levert waardevolle patiëntenzorg door middel van beeldvormende diagnostiek en beeldgeleide interventies. Medewerkers staan 24/7 klaar voor patiënten die worden doorverwezen door de huisarts (eerstelijnszorg) voor conventioneel röntgenonderzoek en echografie. Patiënt en/of huisarts beschikt binnen 24 uur over de uitslag van het onderzoek. Patiënten kunnen overdag op afspraak en buiten kantooruren via de Huisartsen Spoedpost bij Beeldvorming terecht. 

Doorverwijzing voor Beeldvormend onderzoek kan snel, efficiënt en digitaal via ZorgDomein.

Waarom kiest u voor Beeldvorming?

  • Efficiënte workflow die de basis legt voor individuele gespecialiseerde verslaglegging. 
  • State-of-the-art beeldvormende apparatuur 
  • PACS (Radiologie Informatie Systeem - Picture Archiving and Communication System) met ondersteunende post-processing software applicaties, o.a. op basis van AI
  • Stralingsbescherming conform ALARA (= as low as reasonably achievable) 
  • Sterke klinische fysicagroep met eigen dosimetriecentrum.

Aandachtsgebieden

Elke medisch specialist binnen Beeldvorming heeft één of twee specifieke aandachtsgebieden. Aandacht voor de patiënt en een persoonlijke benadering van de aanvragende (huis)arts zijn belangrijke waarden voor onze afdeling. Door goede afstemming met de aanvragers en behandelaars kan een optimaal diagnostisch- en/of behandeltraject worden bepaald. De patiënt profiteert van de best mogelijke beeldvormende diagnostiek en behandeling. 

Sluit de enquête