Medische Microbiologie Infectieziekten en Infectiepreventie

De afdeling Medische Microbiologie Infectieziekten en Infectiepreventie (MMI) onderzoekt humaan materiaal op de aanwezigheid van infectieverwekkers zoals bacteriën, virussen, gisten, schimmels en parasieten. Tevens kunnen in bloed en urine afweerstoffen tegen belangrijke ziekteverwekkers zoals Hepatitis A, B, C, HIV, ziekte van Lyme en ziekte van Pfeiffer worden aangetoond. Daarnaast biedt MMI advies op maat over zowel diagnostiek en behandeling van infectieziekten als infectiepreventie.

De afdeling MMI beschikt over apparatuur met een hoge diagnostische capaciteit voor identificatie, infectieserologie en DNA-technologieën op basis van DNA-vermenigvuldiging (PCR) en sequentieanalyse. Mede hierdoor zijn korte doorlooptijden gegarandeerd. Wij bieden een, voor de regio, uniek pakket van moleculaire testen aan om epidemiologische verschillen tussen micro-organismen te onderscheiden. Dit laatste is met name van belang bij het signaleren van verspreiding van (zorggerelateerde) infecties.

De afdeling MMI onderzoekt humaan materiaal op de aanwezigheid van infectieverwekkers zoals bacteriën, virussen, gisten, schimmels en parasieten. Tevens kunnen in bloed en urine afweerstoffen tegen belangrijke ziekteverwekkers zoals Hepatitis A, B, C, HIV, ziekte van Lyme en ziekte van Pfeiffer worden aangetoond.

Daarnaast biedt MMI advies op maat over zowel diagnostiek en behandeling van infectieziekten als infectiepreventie.

Audits op maat

Voor vragen op het gebied van infectiepreventie, bij welke zorgaanbieder dan ook, kan een audit op het gebied van infectiepreventie op maat uitkomst bieden. Momenteel zijn onze deskundigen infectiepreventie niet alleen werkzaam binnen het MUMC+ maar ook bij Maastro, MUMC+ Herstelzorg, Envida, Mondriaan en CIRO.

 

  Waarom kiest u voor MMI?
  • Complete en geavanceerde microbiologische diagnostiek, infectieziektepreventie, moleculaire diagnostiek en epidemiologie binnen één groep.
  • Consultancy op maat en infectiepreventie-audits op locatie.
  • Uitgebreide mogelijkheden voor contractresearch.
  • Geaccrediteerde nascholing voor o.a. huisartsen/doktersassistenten, specialisten, verpleegkundigen en andere zorgfuncties.
  • Praktijkopleiding voor artsen-microbioloog, internisten-infectioloog, deskundigen infectiepreventie, medisch moleculair microbiologen en analisten.
  Medische Microbiologie

  Contact MMI        Team MMI


  NEN-ISO 15189
  Registratienummer M168
  Raad voor Accreditatie

  NIAZ en euPrevent.

  Sluit de enquête